Crónica – Partit del 20 de febrer vs Tatami

Archivos

Archivos

Buscar

Buscar

Este cap de setmana s’ha aconseguit completar sense sobresalts l’11a jornada en el grup B de DHB. Cap ajornament d’última hora ens ha impedit gaudir dels 6 partits que servien de cloenda per a la 1a fase. 5 equips, València entre ells, encara no sabíem com encaixaríem entre les posicions 4a a 8a, mantenint opcions matemàtiques per a quedar classificats entre els 6 primers i jugar la 2a fase en el grup «privilegiat»: els 6 equips que lliutaran per obtindre plaça en la fase d’ascens. No hi havia enfrontaments directes entre eixos 5 equips que parlàvem, així que eren 5 partits d’esta última jornada els que encara es viurien amb molta emoció. A més, els equips que ja sabien que la 2a fase la jugarien en el grup de la 7a a la 12a places, si impedien amb una victòria la classificació del postulant, obtindrien el premi de poder comptar-la en el seu caseller de la 2a fase.

València visitava Tatami, jugant-se el partit al Camp del Riu a les 16 h de dissabte. En el moment de la patada inicial, efectuada per Tatami, ja sabíem que XV Babarians Calvià quedava fora de la ‘quiniela’ pel seu resultat amb CN Poble Nou. Però encara restava molta vesprada per davant. De fet, els aficionats de València patírem bastants nervis al començament del partit. Tatami semblava haver entrat més ‘enxufat’. Només mamprendre pressionen amb decisió la seua patada inicial tancant-nos en la nostra zona de 22. Alberto Vidal vol alliberar la pressió amb una patada que és bloquejada. L’oval es passeja per la nostra zona de marca. És el mateix Alberto qui reacciona ràpid i desfà la malifeta. Ufff!!! Primer ‘susto’.
No acabavem d’espolsar-nos el seu domini. Quan duiem 2 ó 3 minuts el seu apertura envia amb el peu un baló penjat al seu ala dreta que, per a sort nostra, comet avant en el seu intent de controlar el baló.

Continuàvem entaforats a prop de la nostra zona de marca. Una infracció nostra en atac en un ruck, comesa mentre provàvem d’eixir de la seua pressió, preferiren jugar-se-la amb melé. La patada era senzilla. Però encertaren. El seu 8 isqué de la melé portant cap a la dreta, carrera lateral, fou placat; el seu mig de melé conecta encara més cap a la dreta amb el seu saguer que ve en carrera més vertical i aprofitant una situació de desadjust en la marca, posa el baló assajant. 5 – 0. I així es quedaria el marcador pel moment perquè la transformació no fou aconseguida. Dúiem 6 minuts de joc.

La nostra primera incursió arriba poc després. Una patada de Tatami és recepcionada per Alejandro García que inicia una ràpida carrera per l’esquerra,  projecta el baló amb una patada rasa i l’oval travessa la línia de touche.
En el minut 12 repetix Alejandro una carrera després de rebre d’Axel Vallet, però a pocs metres de la línia de marca perd el baló pel contacte en l’intent de placatge.
5 minuts més tard una infracció nostra en camp propi els ofereix a Tatami l’oportunitat de buscar pals. Patada una mica llunyana però centrada que entra fregant el pal esquerre. Amplien l’avantatge: 8 – 0.
Però en el minut 20 una llarga jugada, en la que anàvem encadenant fase rere fase, acaba amb infracció de Tatami. Patada fácil per a Alberto Vidal: 8 – 3.
I 3 minuts després Nicolás Anglés intercepta en 40 de camp propi, patada a seguir rasa i profunda que entra en zona de marca de Tatami; ell mateix no aconsegueix posar el baló i és Theo Lardy, que l’acompanyava en la carrera, qui consuma l’assaig. Amb la transformació a càrrec d’Alberto Vidal el marcador assenyala ja un comput favorable a València: 8 – 10.
Ara ja el partit es netament dominat per nosaltres. Això es traduix en un parell d’ocasions malogrades per infraccions cap al minut 30.

Continua la superioritat i el joc es duu a terme en camp del Tatami quasi exclusivament. En el 38 una patada d’ells és recepcionada per ‘Nano’ Aguilar, la seua carrera l’acosta a 15 m de la línia de marca, on és placat. Després de 4 fases i un últim ‘acarreo’ de Bueno que és placat a menys de 5, Axel veu passadís i, en volta de passar el baló, sorpren i s’endinsa en la zona de Marca de Tatami. Amb la transformació d’Alberto Vidal el marcador queda 8 – 17. I així acaba el primer temps.
Als 5 minuts de la represa perdem un baló que queda solt, encerten a projectar-lo amb un puntelló fins a la zona nostra de 22. Encadenen algunes fases i d’un ruck molt escorat a la dreta, ja a prop de la nostra línia de marca, el seu apertura ix pel tancat sorprenent als nostres. De fet aconsegueix recorrer un bon tros per l’in-goal abans de posar l’oval. Encara i tot, la transformació no és satisfeta. No obstant el marcador s’apretava: 13 – 17.

No tardàrem en oferir rèplica. 2 minuts més tard (47′) perd Tatami i Lardy recupera. És placat. Axel treu el baló per a la incursió de ‘Nano’ que traspassa la primera cortina defensiva ‘como el cuchillo se hunde en la mantequilla’. També és placat però li descarrega des del terra a Axel, qui connecta amb un passe llarg amb Alejandro García que entra en zona de marca i assaja. Alberto Vidal patea fora, l’oval passa desviat més enllà del pal dret. 13 – 22.
Continuàrem dominant sense traure profit. I per a no restar-li emoció també patírem els últims 10 minuts el darrer envit de Tatami. Però el marcador ja no es mogué. Guanyàrem amb 9 tantos de diferència i afegíem 4 punts al nostre caseller: 27 sumàvem. Havia de ser suficients per a estar entre eixos 6 primers.
Una hora més tard coneixíem els resultats de Gòtics, 23 punts, finalment, i Sant Cugat, que acabà amb 26. Passàvem a la 4a plaça i ja només quedava Hospitalet per jugar. Així que, efectivament, la classificació era un fet.

A l’endemà diumenge el resultat d’Hospitalet els deixava amb 23 punts. Així que definitivament la 4a plaça ens pertanyia.
La 2a fase la jugarem amb La Vila, CAU, Fénix, Sant Cugat i Hospitalet.
Estigueu atents al sorteig del calendari.

Salut i Rugby.

#SomRugbyValencia #todossumamos #TotsSumem

Rugby Club Valencia

Desde 1966